Dintotdeauna am fost fascinat de cristale si mi s-a parut firesc ca ele sa fie purtate sau folosite in activitatile zilnice. Am privit mereu cu respect capacitatea lor de a amplifica energiile gandurilor sau actiunilor, mai ales atunci cand sunt utilizate constient.

Deobicei folosesc doar cristale de cuart transparent, si nu am fost atras de utilizarea sau achizitia altor tipuri de cristal. Asta pana in urma cu 2 ani am vazut imaginea unei mici pietre de culoare albastru-verzui pe internet, si instantaneu am manifestat o atractie si curiozitate fata de ea. Am aflat ca este o piatra de Larimar. In ziua urmatoare am mers la un magazin local specializat in comercializarea de cristale, unde am gasit cateva pietricele de Larimar.  Dintre ele, am ales-o pe cea care era cea mai compatibila cu mine. Intors acasa, am fost surprins placut de energia pe care mica piatra o emana si de ceea ce amplifica in trairile mele: serenitate, inspiratie, energie creativa si sentimentul ca pot realiza in plan fizic ideile care erau doar proiecte in mintea si sufletul meu.

Larimar

Dar ce este Larimarul?

Larimarul este un mineral rar care se gaseste doar in Caraibe, in Republica Dominicana, avand culori de la albastru deschis, albastru-verzui la albastru inchis. A fost descoperit recent, in 1974, cand un artist local  a gasit o astfel de piatra pe malul marii si folosind numele ficei lui Larissa si cel al marii in limba spaniola (mar) i-a dat denumirea de Larimar. Pietrele gasite proveneau din aluviunile unui rau, aduse din varful unui munte din apropiere.

Cunoscutul medium american Edgar Cayce (1877-1945), a prezis ca o piatra albastra, cu proprietati vindecatoare deosebite, va fi descoperita in Caraibe, asa cum Larimarul a fost descoperit. Deasemenea, sunt surse care spun ca Cayce a crezut ca piatra albastra vindecatoare isi are originile in Atlantida, iar gasirea ei va fi o dovada a existentei continentului disparut.
Astazi, exista persoane care sustin ca Larimarul le permite sa acceseze energiile stravechi provenind de la civilizatia Atlantidei, astfel Larimarul a primit si denumirea de Piatra Atlantidei (Atlantis Stone).

Deasemenea, Larimarul mai este cunoscut pentru multi oameni ca Piatra Delfinului, poate datorita asocierii dintre culoarea albastra ca oceanul a pietrei si legatura cu Caraibe, o zona unde traiesc multi delfini, sau poate datorita vechii asocieri dintre delfini si Atlantida.
Se spune ca Larimarul este asociat cu comunicarea si creativitatea, are capacitatea de a neutraliza energiile negative si aduce calm, claritate si pace celui care il foloseste.

Astfel, in timp ce realizam elementele de branding personal, am ales culoarea siglei si cea de baza a site-ului meu aceasta culoare specifica pietrei de Larimar, intr-o nuanta similara cu cea a pietrei pe care o am. Exista studii referitoare la utilizarea diverselor culori in realizarea brandurilor (psihologia culorii, perceptie consumatori, etc.) , insa acestea se limiteaza la culorile de baza, o culoare asemanatoare nuantei alese de mine nefiind documentata.

Eu imi doresc ca prin folosirea  acestei culori precum si prin informatiile publicate sa iti transmit ceea ce am simtit eu prima data cand am avut contact cu piatra de Larimar, aceasta de fiecare data cand vei reveni pe acest site.

Cristiana Dragomir
Tuesday, April 21, 2015 11:35 AM
eficient :)
multumesc!
Gabriel Macor
# Gabriel Macor
Sunday, April 26, 2015 12:03 PM
@Cristiana, sper sa gasesti in viitor si alte informatii utile pe site.
Georgeta Moraru ( Ilie)
# Georgeta Moraru ( Ilie)
Saturday, May 20, 2017 1:52 PM
Mulțumesc pt.tot ce am citit,sunt vechi,dar îmi plac,sunt pe gustul meu.Mă atrage subiectul discursului.Acum te-am întîlnit! Toate cele bune!

Gabriel Macor
# Gabriel Macor
Saturday, May 20, 2017 4:01 PM
@Georgeta iti multumesc pentru apreciere! Sper sa gasesti si articolele din viitor interesante.

Name (required)

Email (required)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Comunitate Facebook

Adreseaza-mi o intrebare pe subiectele despre care scriu pe acest blog si vei primi raspunsul intr-un articol dedicat.

Vrei sa intri in legatura cu mine sau sa imi oferi feedback despre acest site? Astept sa imi trimiti un email.